Aquarium computer

Voor de leden van de glasbaars heb ik een aquarium computer ontwikkeld. Deze aquarium computer bestaat uit een aantal losse componenten. De componenten worden verbonden door je WIFI, of door een simpel audio kabeltje. Het show aquarium van de AV de Glasbaars wordt geregeld door deze computer. De computer wordt alleen op bestelling gemaakt.

  1. PH Unit.
  2. Relais Unit.
  3. WiFi Co2 Relais.
  4. Display

Ph Unit:

Dit is de basis unit (WiFi) en hiermee kun je de belangrijkste waarde van je aquarium de PH meten. Je kunt je Ph altijd regelen met de bestaande goedkopere methodes, zoals bio Co2/turf of andere mogelijke producten(zie Aquarium techniek) Mocht je de beschikking krijgen over een Co2 installatie, dan kun je de Ph unit uitbreiden met de vaste Relais unit(meestal voldoende) of met de Wifi CO2 relais. De Co2 klep van je Co2 installatie kun je dan hierop aansluiten.

Relais Unit

De Relais unit kan maximaal 400 Watt schakelen en is een uitbreiding voor je Ph Unit. Deze wordt verbonden met je PH Unit door middel van een simpel audio kabeltje.

WiFi Co2 Relais

Wanneer je Co2 installatie te ver van je Ph Unit is verwijderd dan kun je deze unit gebruiken. Je hoeft alleen nog zorgen dat de Co2 slang naar je Co2 diffuser komt, maar je Co2 fles staat dan niet meer direct bij of naast je aquarium. Je Co2 slang kun je bijvoorbeeld wegwerken in een holle plint etc.

Display Unit

De display unit geeft je de mogelijkheid om je waardes van je aquarium te bekijken. Dit is ook een WiFi component. Dit betekent, dat je display niet gebonden is aan een vaste plaats, maar overal geplaatst kan worden zolang er maar een WiFi signaal en een stopcontact aanwezig is.