Kalibreren

De Ph pen moet regelmatig worden geijkt om te voorkomen dat de Ph pen in de loop der tijd verloopt. Dit is zeker het geval bij een nieuwe pen en het is dan ook raadzaam om je pen dan regelmatig te kalibreren. Wanneer blijkt dat je pen niet veel meer afwijkt kun je de frequentie verminderen.

Bij een nieuwe pen raad ik je aan om deze eerst 24 uur in gedistilleerd water te zetten om de bewaar vloeistof te verwijderen.

TIP: Een nieuwe pen heeft een afsluitbaar buisje met bewaar vloeistof gooie het buis niet weg maar maak het goed schoon. Je kunt het nu voor het kalibreen gebruiken. waardoor je een klein beetje kalibratie vloeistof gaat gebruiken voor het kalibreren.

Om je Ph pen te ijken moet je zorgen, dat je de buffer oplossingen 7.0 en 4.0 klaar hebt staan en wat gedistilleerd water om je pen tussentijds schoon te spoelen. De buffer oplossingen zijn en een ph pen zijn te verkrijgen bij A.V. de Glasbaars. Gedistilleerd water bij de bouwmarkt/drogist.

Selecteer Ph pen kalibreren

Het volgende scherm wordt nu zichtbaar:

  1. Wanneer je klaar bent, druk je op de “Kalibratie 7.00” knop.
  2. Het scherm dat nu zichtbaar wordt geeft aan wat de phunit nu meet. De Ph unit blijft nu 3 minuten meten.
Ph Unit is bezig met kalibreren voor 7.00

Na de drie minuten moet je hezelfde doen, maar nu voor de buffer oplossing van 4.0

menu kalibreren 4.00
Ph Unit is bezig met kalibreren 4.00

Na 3 minuten krijg je een melding dat de kalibratie gelukt is of een fout melding.

klabratie gelukt

Bij een foutmelding kun je het kalibratie process nog eens herhalen. als het fout blijft gaan dan zul je een nieuwe pen moeten aanschaffen.